Guld till Hemslöjd – Nu granskas makten

Guld till Hemslöjd – Nu granskas makten

”Makten och härligheten” är temat på nya Hemslöjd som når butiker 30 november. Härligheten fick redaktionen nyligen smaka på när Hemslöjds AD Carl Anders Skoglund tog guld i Tidskriftsprisets kategori ”Årets Design” och tidningen kammade hem sitt nionde Publishingpris!

Ta reda på vad alla pratar om i nya numret där makten och härligheten granskas ur ett hemslöjdsperspektiv.

Så guld ger makt, men var är pengarna?

Hälften av alla svenskar ägnar sig åt hantverk eller handarbete i någon form. Ändå har inte slöjdområdet fått mer pengar från staten på många, många år. Och till civilsamhällets slöjdorganisationer krymper det ekonomiska stödet. Vad handlar det om?

Hon är stickningens senaste rockstjärna

Möt trendsättaren Lærke Bagger som varken modevärld eller hemmastickare kan släppa med blicken och som själv inte lämnar stickorna ens för att äta lunch.

Festblåsan som aldrig får gå på bal

Det är en festblåsa värdig Askungen. Rött sidentyg med bilder från paradis och helvete. 235 brodöser i 28 länder har arbetat på den i 12 år. Så varför blir den aldrig klar?

Nysnö kräver gamla skidor

Vindpinat virke och kvistfri kärnved. Eric Sundberg tröttnade på preparerade skidspår. Men för att åka på orörda vidder behövde han skidor. Så han letade upp ett gammalt recept och började jobba.

Dessutom: Majestätiska kröningskragar, bladguld och svärd. Och en julkrubba full med kanelbullar.

Hemslöjds temanummer ”Makten & Härligheten” når prenumeranterna vecka 48 och finns i Pressbyrån från och med 30 november.

Hemslöjd är Sveriges mest prisbelönta tidning om slöjd och hantverk. Fylld av inspiration och viktig kunskap om hållbarhet. I storslagna bilder och läsvärda reportage möter du människor som förändrar världen med bara händerna.