Broderipirr i hela kroppen!

1950- och 1960-talet var en guldålder för svensk formgivning och det ofta stiliserade formspråket älskas fortfarande. Med stygn, applikationer och skarvsöm får retroklassikerna nytt liv. Brodösen Carina Olsson tolkar mönster vi känner igen från porslin, mattor och tyg och visar hur de kan översättas till broderier.

”Bellis” – Välkänd porslinsdekor från 1950-talet nu som broderi i boken Brodera Retro av Carina Olsson. Foto: Thomas Harrysson.

Nostalgiskt, inbjudande och helt oemotståndligt

Brodera retro är en underbart nostalgisk tillbakablick som får såväl novisa som broderierfarna händer att vilja dansa med nål och tråd. Nybörjaren kan tryggt ta sig an sitt första lilla broderiprojekt tack vare teknikhäftets mallar, stygnförklaringar och tydliga steg-för-steg-instruktioner. Broderiproffset väljer ett av de större projekten och får tips om hur stygnen ska formas för att ge rätt retrokänsla.

Det lekfulla tilltalet och de fina mönstren lockar. Häftet är rikt illustrerat med färgsprakande och inspirerande broderiprakt. Klassiker som ”Bellis” av Eva Bladh Ståhl, ”Solros” av Lillemor Mannerheim och ”Salix” av Stig Lindberg får stilsäkra textila tolkningar som till fullo gör originalen rättvisa.

Förutom Brodera retro har Carina Olsson dessutom gjort teknikhäftet Bottensömmar och är medförfattare till boken Brodera på ylle. Båda böckerna utgivna på Hemslöjdens förlag.

Hur broderipirr i hela kroppen känns? Bläddra i häftet Brodera retro så förstår du!

 

För mer information kontakta:

Hemslöjd Media – förlag & tidning
Ulrika Rapp
08-545 494 57
ulrika.rapp@hemslojd.se