Kommunikatör till Hemslöjden (föräldravikariat)

Nu söker vi en kommunikatör med digital spets för ett spännande vikariat i en kreativ organisation. Välkommen med din ansökan!

Skrivbord med dator, telefon, papper och pennor.

Intresset för slöjd och hantverk har aldrig varit större! I en tid då många lever sina liv framför skärmar erbjuder slöjden äkta möten. Fler och fler vill minska sin konsumtion och leva mer klimatsmart. Fler och fler upptäcker slöjdens hälsofrämjande egenskaper och kraften i det handgjorda. Nu söker vi dig som vill vara guide på en spännande resa med målet att ta tillvara allmänhetens intresse och utveckla Hemslöjdens medlemserbjudande och varumärke.

Vad kan Hemslöjden erbjuda dig?

Vi erbjuder en intressant tjänst där du får använda både hjärna och hjärta. Du ansvarar för kommunikationen, både strategiskt och operativt, och blir därmed en central person i organisationen som rapporterar direkt till VD. Hemslöjden är en spännande arbetsplats där det alltid är något kul på gång och projekten avlöser varandra. Vi sitter i lokaler centralt på Södermalm och alla våra anställda jobbar under målstyrd arbetstid med betald friskvårdstimme.

Arbetsuppgifter

  • Skapa kommunikation som tydligt knyter an Hemslöjden med omvärldsaktuella teman.
  • Samordna, utveckla, producera och utvärdera kommunikationen mellan Hemslöjden, Hemslöjdens förlag och tidningen Hemslöjd.
  • Ta fram kommunikationskoncept som bidrar till att vårt utbud paketeras på ett attraktivt sätt.
  • Planera, producera och följa upp digitala marknadsföringskampanjer.
  • Producera, publicera och utvärdera redaktionellt innehåll för våra digitala kanaler såsom intervjuer, artiklar, foto och film.
  • Beställa, och även själv genomföra, större och mindre undersökningar i syfte att optimera våra olika kanaler och utveckla våra medlems- och kundresor.
  • Fungera som stödfunktion för medlemsföreningarna i kommunikationsfrågor så som PR-bearbetning på lokal nivå samt med föreningarnas utveckling av digital kommunikation.

Vem är du?

Vi söker dig som är en skicklig kommunikatör och kan engagera människor i såväl digitala kanaler som i tryck, på mässor och event. Du är en utmärkt skribent och skapare av redaktionellt innehåll och en van webbredaktör med vana av WordPress eller liknande CMS. Du har bred kunskap om varumärkesbyggnad och vass på sociala medier, där du både producerar och följer upp innehåll.

Du har högskoleutbildning inom media och kommunikation, journalistik eller likvärdig utbildning och dokumenterad arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Du är en utmärkt projektledare och har lätt att knyta kontakter.

Vi önskar att du är van vid att arbeta i bildbehandlingsprogram som Photoshop och InDesign samt filmredigeringsprogram som Adobe Premiere och att du har ett gott öga för bildmässig kvalitet.

Du har förmåga att sy ihop kommunikationsinsatser som involverar verksamhetens tre förgreningar (medlemsorganisation, bokförlag, tidning) och hitta sätt för dem att stärka varandra kommunikativt. Du talar svenska och engelska flytande samt gärna ytterligare språk.

Övriga upplysningar

Tjänsten är ett föräldravikariat med start i början av februari och planeras pågå minst ett år.

Så ansöker du

Mejla CV och personligt brev till tillförordnad verksamhetschef Håkan Liby. Urval sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.