Gör ditt eget påskpynt!

Bildcollage med målade ägg, metallsköjd, pappslöjd och garnslöjd

Nu inför påsken finns det en hel del aktiviteter i Slöjdkalendern. Här lyfter vi fram några av de mer ”påskiga”, men det finns också mycket annat slöjdande att välja bland.

I Mönsterås kan man vid två olika tillfällen lära sig att färga ägg genom att först måla mönster i vax för att sen doppa dem i färg. Anmälan till biblioteket 0499-172 05. Vaxmålade ägg, 21 mars och Vaxmålade ägg, 26 mars

På biblioteket i Hässelby villastad i Stockholm kan du prova på att slöjda i papper den 22 mars. Ingen föranmälan behövs. Mer info om pappersslöjden

För barn som vill påskpyssla i Stockholm anordnas prova-på-slöjd i Hammarby sjöstad den 22 mars. Ingen föranmälan behövs. Mer info om prova-på-slöjd

Påskpyssel anordnas även av Bräcke kommuns hemslöjdsförening den 26 mars. På Hembygdsgården i Torsäng i Jämtland kan man göra kycklingar och påskkärringar till riset.  Ingen föranmälan behövs. Mer info om påskpysslet i Torsäng

I Landskrona är det påsk ofta för där anordnas skärtorsdag varje månad. Då får man lära sig att tälja i färskt trä. Nästa tillfälle för skärtorsdag är inte på skärtorsdagen utan nu på torsdag 22 mars.

När påsklovet sen har startat kan du lära dig att slöjda blommor och fåglar av korkar, kapsyler och lock. Kanske sånt som blev över från påsklunchen? Aktiviteten är gratis och äger rum i Fagersta den 3 april. Mer info om återbruksslöjden i Fagersta

I Falun den 5 april kan du tova en selfie – eller en ullfie. Du kan också välja att dekorera en sittdyna. Anmälan till tovningsaktiviteten

GLAD PÅSK!