Brodera på stickat – snart är den här!

Omslag till boken Brodera på stickat

Omslag till boken Brodera på stickat

Den 6 februari 2018 är det boksläpp på Brodera på stickat – 212 sidor fullmatade med färg, form och inspiration att göra själv.

Brodera på stickat kan du hänföras av textilkonstnären och mönsterformgivaren Britt-Marie Christofferssons fantastiska arbete och lära dig hur du själv kan använda broderi för att förnya eller laga stickade plagg.

Med enkla grundstygn som förstygn, läggsöm, langettsöm och ryaknutar görs mönster med vitt skilda uttryck. Britt-Marie Christoffersson täcker gärna hela den stickade ytan med broderat mönster, men du kan välja att sy betydligt mindre. Varför inte några snygga ränder runt halsringning och muddar? Eller ett spännande mönster på vantarna? Skulle du tröttna på färgen eller formen är det bara att sprätta bort!

Brodera på stickat bygger på utställningen med samma namn och innehåller närmare trehundra broderade stickprover och en mängd förklarande skisser. Det här är användbar stickkonst som inte lämnar någon oberörd!

Anmäl dig till boksläppet

Boksläppet sker på Redbergsteatern i Göteborg och genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet.

Britt-Marie Christoffersson kommer att berätta om sitt fantastiska stickliv och speciellt om sitt senaste projekt Brodera på stickat.
Du får möjlighet att brodera några av mönstren från boken tillsammans med Britt-Marie och köpa signerad bok till ”boksläppspris”. 
Ta med något stickat som du kan sy på (t.ex. en vante, en tröja eller en stickad provlapp, vi har garn och nål).

Bli bokvän före 25 januari

Brodera på stickat är den första boken som ingår i Hemslöjdens bokvänner 2018. Om du anmäler dig som bokvän innan 25 januari så hinner du få denna bok till ”bokvänspris”.