Gå en Hemslöjdskurs i sommar

Om du har hållit dörrarna öppna inför sommarplaneringen så är det dags att stänga några av dem nu. Boka upp dig på en hemslöjdskurs för att lära dig någonting nytt eller för att bli ännu vassare på någonting som du redan håller på med!

Vi listar ett urval av alla sommarkurser nedan och här hittar du alla kurser för månaderna, juni, juli och augusti. Här hittar du alla kurser i Slöjkalendern.

 

Slöjd för nyfikna – Grön slöjd, 23 maj, Falun

Falu hemslöjdsförening och Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in alla nyfikna att prova på att slöjda. Den här gången med temat Grön slöjd. Mer info här.
 

Gräskronor, 19 juni, Örebro

Pimpa midsommarfirandet med en gräskrona! Örebro läns slöjdförening fixar kurs i Karlslund som är gratis. Mer om kursen här.
 

Broderi och tryck, 19-23 juni, Sätergläntan, Insjön

Tryck allmogemönster på textil. Med inspiration från schablon- och ådringsmåleri får du på den här kursen arbeta med enkla tryck och broderitekniker som varken kräver förkunskaper eller avancerad utrustning. Läs mer på Sätergläntans hemsida.
 

Smide, 4-8 juli, Sätergläntan, Insjön

Lär dig allt om räckning, breddning, stukning och vridning på den har smideskursen. Kursen vänder sig till både nybörjare och till dig som redan provat på att smida. Läs mer på Sätergläntans hemsida.
 

Växtfärgning, 11-17 juli, Sätergläntan Insjön

Tillsammans med textilkonstnären Mia Olsson får du lära dig att färga garn, tygbitar och ull med växter från Sätergläntans omgivningar. Med hjälp av krapp, cochenille och indigo får du fram ett brett färgspektrum. Läs mer på Sätergläntans hemsida.
 

Fler kurser på Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk

Förutom Schablontryck, smide och växtfärgning kan du även anmäla dig till följande kurser på Sätergläntan: Indigofärgning och vävning, Svarva en spelpipa, Kan man väva en stol, Brodera kartor, Skulptural tovning, Korgar med träbotten. Här hittar du Sätergläntans alla korta utbildningar.
 

Repslagning av tygremsor, 26- 27 juli, Holmön

Tillsammans med Västerbottens läns hemslöjdsförening och kursledaren Annika Sandström får du lära dig att slå rep av tygremsor. Två dagar på Holmöns båtmuseum. Läs mer om kursen här.
 

Tälj i skogen, 30 juli, Umeå

En kreativ och avkopplande dag i skogen där du får lära dig grunderna i täljning med kniv, yxa och skedkniv. Här hittar du mer info.
 

Skånskt yllebroderi, 8-12 augusti i Landskrona

Tråden i nålen och nålen i yllet. Med kursledaren Elin Jantze får du lära dig det mesta om skånskt yllebroderi. Till kursen.
 

Slöjda täljhäst, bänk eller pall, 3 – 5 augusti, Nyköping

Kursen är vad den heter. Tillsammans med möbelsnickarna Marcus Karlsten och Åsa Ingårda får du lära dig att slöjda en täljhäst, bänk eller pall. Läs mer om kursen.